Blogger
Facebook
Flickr
Google+
Youtube
Pinterest

 

  • prevenciós program már 4 évesen
  • egyéni szájhigiéniás program
  • rendszeres ellenőrzés
tovabbgomb
  • szájhigiéniával kapcsolatban
  • fogfehérítéssel kapcsolatban
  • implantológiával kapcsolatban
tovabbgomb

Fogfehérítés

Manapság a világ szinte minden táján hódít a fogfehérítés, hiszen a gyönyörű mosoly minden korosztálynak egyaránt fontos. Magyarországon is egyre többféle lehetőséget találunk az otthoni fehérítő módszerektől kezdve a fogorvosi rendelőkben végezhetőkig. Számtalan lehetőség különféle árakon, és bár ugyanazon az elven működnek, mégsem egyformán megbízhatóak. 
A legfontosabb, hogy olyan fogfehérítő rendszert válasszon, melyet orvosi felügyelet mellett alkalmaz, így a végeredmény biztosan olyan lesz, amilyet szeretne. A számos rendelkezésre álló fehérítő rendszer közül eddig a leglátványosabb és legmegbízhatóbb eredményt a ZOOM! lámpás technológiával sikerült elérni. Nem véletlen, hogy Hollywoodban is ez a legelterjedtebb fehérítési módszer, és az amerikai filmekben látott szereplők szinte mindegyikének ezzel sikerült tökéletessé varázsolni mosolyát.Azoknak pedig, akik otthoni kezeléssel szeretnének ugyanilyen látványos eredményt elérni, ajánlom a Discus Dental NiteWhite, DayWhite elnevezésű sínes fogfehérítő rendszereit, amelyek használhatóak nappal vagy éjszaka is.

Mi orvosként nem ajánljuk a drogériákban illetve interneten vásárolható, nem professzionális (nem fogorvos által kontrollált) otthoni fogfehérítő készítményeket. Az előkészítetlen és kontrollálatlan kezelés hatástalan, illetve előre nem látható kellemetlenségeket okozhat.Két igazi alternatíva áll rendelkezésre:
az otthoni sínes, valamint a rendelői lámpás eljárás


Ezek között a végeredmény tekintetében jelentős különbség nincs, mégis alapvetően más kezelésekről beszélhetünk. A sínes otthoni kezelések közül nekem a NiteWhite és a DayWhite elnevezéső termékek bizonyultak a leghatékonyabbnak, ezek egyébként a világ egyik legismertebb és leggyakrabban használt anyagai. Az orvos által elkészített egyedi sínbe helyezve a NiteWhite-ot éjjel, a DayWhite-ot nappal kétszer kell viselni. Az egyik leghatékonyabb és egyben legkedvezőbb árú anyag, de az eredmény a páciens kitartásán múlik. A fehérítés időtartama hozzávetőlegesen 2-3 hét, ami alatt kerülni kell a dohányzást, valamint a színes italok és ételek fogyasztását (cola, vörösbor, paprikás, currys ételek, stb.). Nagy elhatározás, és némi lemondás mellett azonban fantasztikus eredmény érhető el!


A rendelői ZOOM AP lámpás eljárás igazi kényelmi megoldás. Hozzávetőlegesen 1 óra leforgása alatt a rendelőben a lehető legfehérebb fogak /8 árnyalatnyi világosodás/ érhetőek el. Ebben az esetben csak két napig kell „aszkéta” életet élni, és kerülni a színezett ételeket és italokat, valamint a dohányzást. A lámpás módszernek egyetlen hátránya van, mint minden igazán kiemelkedően működő, professzionális és kényelmes dolognak: az ára. Igen, a minőségnek és kényelemnek ára van. Azonban megéri átgondolni, hiszen ha valaki sok otthoni fogfehérítő rendszert próbált ki eredménytelenül, nem kizárt, hogy próbálkozásaira már jóval több időt, pénzt és energiát fordított, mintha felkereste volna fogorvosát és egyetlen óra eltöltése után igazi hollywoodi mosollyal tért volna haza.
 

A sínes fogfehérítő rendszert azoknak ajánljuk, akik elég nagy önuralommal rendelkeznek ahhoz, hogy a fehérítés ideje alatt kerüljék a színes ételek és italok fogyasztását és a dohányzást, valamint napirendjüket is úgy tudják alakítani, hogy a fehérítésre minden egyes nap /vagy éjszaka/ jusson idejük. Egy rövid összehasonlítás: amíg a ZOOM! lámpás rendszer 8 árnyalatot képes világosítani 1-1,5 óra alatt, addig a sínes, otthon használható, professzionális fehérítő anyagokkal (Day White és Nite White) hasonló eredményt néhány hét alatt lehet elérni. Igaz, hogy a költségek is hasonló arányban változnak. Arról mindenképpen az orvos szakvéleményének figyelembevételével kell dönteni, hogy a lámpás vagy sínes fogfehérítő rendszer ideálisabb-e a páciensnek. A sínes rendszerek használata főként a fenntartó kezeléseknél ajánlott.


Megfelelő szájhigiénia mellett a ZOOM! lámpás rendszerrel végzett fogfehérítés eredménye egy életen át megmarad. Természetesen az étkezési szokások és az életmód nagyban befolyásolja nemcsak a végeredményt, de annak tartósságát is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy annak, aki dohányzik vagy sok színes ételt és italt fogyaszt, nem lehetnek tökéletesen fehér fogai! Csupán számukra ajánlott, hogy évente 1-2 alkalommal végezzenek el egy szinten tartó otthoni sínes kezelést, amellyel 1-2 hét alatt helyreállíthatják a lámpás kezelés után látott vakítóan fehér eredményt.

 

Néhány páciens átmeneti fogérzékenységet tapasztalt, ami a fehérítés után teljesen normális reakció. Ezek a tünetek a fehérítés befejezése utáni napon mindenkinél megszűnnek. Az érzékenység megelőzhető a Relief gél használatával, naponta kétszer minimum egy hétig a fehérítés előtt, és utána 2 napig történő alkalmazással.

 

A ZOOM! lámpás rendszer esetében a fehérítő gél koncentrációja 25%-os és az UV-B fénynek, amivel a lámpa dolgozik, valóban komoly szerepe van a végeredmény elérésében. Léteznek még ledes megvilágítást használó rendszerek, amelyeknél 30% vagy annál nagyobb koncentrációjú anyagot használnak. Ezeknél a lámpa szerepe elenyésző. Szakmailag is alátámasztott tény, hogy amennyiben a fehérítő gél 30% vagy annál nagyobb koncentrációjú, a lámpa csak show elem, mivel az anyag lámpa nélkül is ugyanarra az eredményre képes. Érdemes utánajárni, és elkérni a dokumentációját a különböző lámpák hatásmechanizmus leírásának. Hamar kiderül az igazság.

A Zoom! fogfehérítő technológia részletes leírását megtalálhatják a www.zoomfeherites.hu weblap professzionális oldalain.