Blogger
Facebook
Flickr
Google+
Youtube
Pinterest

 

  • prevenciós program már 4 évesen
  • egyéni szájhigiéniás program
  • rendszeres ellenőrzés
tovabbgomb
  • szájhigiéniával kapcsolatban
  • fogfehérítéssel kapcsolatban
  • implantológiával kapcsolatban
tovabbgomb

FOGÉKSZER

A fogékszer katalógusból választható, amelyet tartós, ragasztásos technológiával rögzítünk.

A fogékszer lehet strassz kő, vagy valamilyen nemesfémből készített motívum. A fogékszert többnyire valamelyik felső metszőfog elülső csücskére helyezzük fel. Mérete változó (a kicsi, ízléses mellett előfordul a szemérmetlenül hivalkodó nagyságú is – nem ajánljuk) A formai változatosság is lenyűgöző, ókori civilizációk motívumaitól a modern világunk emblematikus szimbólumáig, szinte mindennel ékesíthetjük fogainkat.

A legfontosabb szempont a harmónia, milyen összhangot teremt majd fogsorunkkal a választott ékszer a felhelyezést követően.

Az ékszert egy olyan speciális ragasztóval illesztjük a helyére, amelyet a fogászat más területein is alkalmazunk. Ennek köszönhetően általában fél évig marad fent a fogfelületen, de ez az időtartam több tényezőtől is függ: viselőjének táplálkozási szokásaitól, esetleges harapási rendellenességeitől, esetleg az ékszer elhelyezkedésétől.

Egyébként is egyszerű és gyors egyenesen a fogzománcra ragasztani. Az igazsághoz tartozik, az ékszer és a fog között marad egy pici rész, amely akár elindíthatja a terület szuvasodását, - a szájhigiénia nagyon fontos tényező. Ha ráuntunk a választott ékszerre, természetesen nem kell kétségbe esnünk, hiszen egyszerűen és könnyen eltávolíttathatjuk, illetve kicseréltethetjük egy újabb, más méretű, formájú, színű darabra.

A fogékszer kapcsán nem árt figyelembe vennünk, hogy elégtelen szájhigiénia esetén kevés esély van arra, hogy ezek a díszek sokáig a fogunkon maradjanak.